PROAB News

június 21. -

EUR 396,43

USD 369,91

Munkáltatók Új Stratégiája: Társaságokkal Közösen Biztosított Adómentes Juttatások

Az elmúlt időszakban egyre több munkáltató fordul olyan megoldások felé, ahol külső társaságokkal kötnek szerződést a munkavállalók számára nyújtott juttatások, mint például belépők és bérletek kezelésére. Ennek következtében egy hatékony és adómentes megoldás jött létre a munkavállalói juttatások terén.

Az Adómentesség Feltételei

Az Szja törvény 1. számú mellékletének 8.28. pontja alapján bizonyos juttatások adómentesen adhatók a munkavállalóknak. Ide tartoznak a sportrendezvényekre szóló belépőjegyek és bérletek, valamint a kulturális szolgáltatások, mint például múzeumok, színházak, cirkuszok és zeneművészeti előadások jegyei. A juttatások értéke azonban egy adóévben nem haladhatja meg a minimálbért.

A Társaság Szerepe

A társaságok fontos szerepet töltenek be ebben a rendszerben. Ők biztosítják, hogy a munkavállalók az adómentesség feltételeinek megfelelő bérleteket és jegyeket válasszanak. Ezen felül a társaságok kezelik az adminisztrációt, nyilvántartva, hogy melyik munkavállalónak milyen juttatást biztosítottak, és visszautalják a fel nem használt összegeket a munkáltatónak.

Adózás és Adminisztráció

Fontos megjegyezni, hogy a jegyek és bérletek megvásárlásához kapcsolódó kezelési költségek és kényelmi díjak is beleértendők az adómentes juttatásokba. Az adómentességet nem befolyásolja, ha a munkavállaló több jegyet vásárol ugyanarra a rendezvényre, kivéve, ha ezeket továbbértékesítés céljából kéri.

Összegzés

Ez a megoldás nemcsak adózási előnyöket biztosít a munkáltatóknak, hanem a munkavállalók számára is vonzó lehetőségeket kínál a kultúra és a sport világához való hozzáférés terén. Ugyanakkor fontos, hogy a munkáltatók és a társaságok tisztában legyenek az adómentesség szabályozásával és az adminisztrációval kapcsolatos kötelezettségekkel.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra