PROAB News

május 29. -

EUR 384,95

USD 355,22

Minden, Amit a 2024-es CSOK Pluszról Tudni Érdemes

2024-ben új szintre lép a magyar lakástámogatási rendszer a CSOK Plusz bevezetésével. A Bankmonitor.hu elemzése alapján már most érdemes megismerni a várható részletszabályokat, különös tekintettel a lakásra vonatkozó előírásokra.

A CSOK Plusz Alapjai

A CSOK Plusz egy kedvezményes, fix 3 százalékos kamatozású lakáshitel, amelyet a gyermeket vállaló házaspárok vehetnek igénybe. A hitel különlegessége, hogy a futamidő alatt születendő gyermekek száma alapján tartozáselengedés is jár hozzá.

Lakásvásárlás: Kevesebb Önerővel

2024-től változik az önerőre vonatkozó szabályozás. Míg jelenleg a lakásvásárláshoz legalább 20 százalék önerő szükséges, addig a CSOK Plusz keretében ez az arány 10 százalékra csökkenhet. Fontos megjegyezni, hogy az egyes bankok ettől eltérő feltételeket is alkalmazhatnak.

Első Lakás vagy Nagyobb Otthon?

A CSOK Plusz nem csak az első lakás vásárlását könnyíti meg, hanem a nagyobb otthonba való költözést is támogatja. A már lakással rendelkezők számára a támogatás akkor érhető el, ha nagyobb ingatlant választanak. Ebben az esetben a hasznos alapterület lesz a mérvadó.

Meglévő Otthon Bővítése

A CSOK Plusz nem csak új lakás vásárlására, hanem a meglévő otthon bővítésére is felhasználható. Ez különösen azok számára lehet vonzó, akik nem szeretnének elköltözni, de több helyre van szükségük.

Falusi CSOK és CSOK Plusz

A preferált kistelepüléseken a Falusi CSOK mellett a CSOK Plusz is igénybe vehető lesz, így a támogatások összege jelentősen növekedhet.

Új vagy Használt Lakás?

A CSOK Pluszban nem tesznek különbséget új és használt ingatlanok között. A támogatás összege a gyermekek számától függ, függetlenül az ingatlan típusától.

Településméret Nem Számít

Az új CSOK Plusz országszerte elérhető lesz, függetlenül a település méretétől. Ráadásul a preferált kistelepüléseken a Falusi CSOK-kal kombinálva még nagyobb támogatást lehet igénybe venni.

A CSOK Plusz bevezetése jelentős változásokat hoz a magyar lakástámogatási rendszerben. A Bankmonitor szakértői szerint érdemes már most tájékozódni a részletekről, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki ebből az új lehetőségből.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra