PROAB News

május 28. -

EUR 384,57

USD 353,79

Térítésmentes digitális készségfejlesztési támogatás kkv-k számára

A magyar kis és középvállalkozások még mindig nem teljesítenek jól a digitális megoldások használata terén uniós versenytársaikhoz képest. A Digitális gazdaság és társadalom index szerint Magyarország a digitális integráció tekintetében csak a 25. helyen áll az uniós vállalkozások rangsorában. Magyarországon az újonnan indított DigitalTech EDIH több száz kis és középvállalkozásnak nyújt ingyenes segítséget a kiberbiztonsággal, blockchain technológiával, Edtech, Fintech megoldásokkal és üzletfejlesztéssel kapcsolatos kihívások megoldásában.

A DESI index (digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget mérő) rangsorolja 2014 óta a tagállamokat digitalizációs szintek szerint és vizsgáljak ezeknek az előrehaladását. Hazánk az index szerint a 22. helyen áll.

A felmérés szerint a digitális érettség tekintetében a vállalkozások helyzete még rosszabb: például csak 21%-a használ erőforrás-tervezési szoftvert, és kevesebb mint 15%-a rendelkezik aktív közösségi médiajelenléttel.

A kkv-k a fejlett digitális technológiák, például a big data, a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia használatában is lemaradásban vannak, és a Digitális Évtized 2030-ra kitűzött céljainak elérése érdekében a hazai vállalkozásoknak egyre inkább ki kell fejleszteniük a digitális technológiákat a hatékonyság növelése és a versenyképesség javítása érdekében.

A DigitalTech EDIH, amely nemrég kezdte meg működését Magyarországon, az adatokat és a hálózatokat védi a kibertámadásoktól, és ingyenes szolgáltatásokat, például képzést és személyes tanácsadást kínál a digitális biztonságért aggódó vállalatoknak és szervezeteknek. Segítséget nyújt olyan vállalatoknak is, amelyek tanácsot kérnek pénzügyeik digitalizálásával, oktatásával és működésük blockchain-technológiával történő optimalizálásával kapcsolatban.

A vállalatokat a DigitalTech EDIH ezeken túlmenően komplex üzletfejlesztési tanácsadással is ellátja. A szolgáltatásokat az ország egész területén térítésmentesen vehetik igénybe a kkv-szektorban, illetve a közszférában működő szervezetek.

A tanfolyam megismerteti a résztvevőket az üzletfejlesztés kulcsfontosságú elemeivel, többek között azzal, hogyan lehet a változó gazdasági környezetben a finanszírozás, a hatékonyság és az innováció révén maximalizálni a nyereséget. Ismereteket szerezhetnek a fejlett pénzügyi digitalizációs megoldások saját szervezetükben történő alkalmazásához, és megismerhetik a legújabb képzési technikákat, amelyek segítségével hatékonyabban képezhetik alkalmazottaikat.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra