PROAB News

április 14. -

EUR 391,76

USD 367,13

Adószámla rendezése végelszámolás esetén

A cég felszámolása után az adóhatóság (NAV) kizárólag annak a személynek teljesíti a kiutalási kérelmét, aki a legfelsőbb szerv által jóváhagyott vagyonfelosztási javaslat benyújtásával igazolja, hogy a kiutalási jogot a cég vagyonából megszerezte. Az érintett jogosult a kiutalási kérelmet bármilyen formában benyújthatja.

Amennyiben az adószámláján túlfizetés vagy visszaigényelhető adó található (ideértve a megszűnéshez kapcsolódó általános forgalmi adót is), azt a cég felszámolása előtt vagy a végelszámolási eljárás alatt kell visszaigényelni. A cég felszámolása után már nem jogosult visszaigénylésekre, mivel megszűnik a jogi személyisége. Ha adószámlán túlfizetés és adótartozás is szerepel, az adóhatóság ezeket automatikusan elszámolja.

Ez alapján azok a kiutalási kérelmek, amelyeket a vagyonfelosztási javaslatban meghatározott arányban és összegben terjesztenek elő, a vagyonfelosztás jogosultja vagy meghatalmazottja nyújthatja be. A korábban kiadott meghatalmazások a cég felszámolása miatt érvényüket vesztették, tehát új meghatalmazás kiadása szükséges, amelyet a kérelemhez mellékelni kell. A kiutalási kérelmező kérheti a kiutalást lakcímére vagy saját bankszámlájára, és ezen adatokat is csatolni kell a kérelemhez.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra