PROAB News

július 17. -

EUR 390,90

USD 357,25

Július 1-jétől hatályos a kötelező visszaváltási rendszer

2024. július 1-jétől már csak olyan termékeket lehet forgalomba hozni, amelyek megfelelnek a kötelező visszaváltási rendszer (DRS) előírásainak és rendelkeznek a szükséges MOHU regisztrációval. Azon termékek, amelyeket 2024. június 30-ig hoztak forgalomba, továbbra is elérhetőek maradnak, de ezek csak szelektív hulladékként kezelhetők, és nem gyűjthetők vissza a DRS rendszerben.

A DRS célja, hogy minél több italtermék csomagolása visszakerüljön az újrahasznosítási körforgásba. Az új rendszer szerint a gyártóknak a MOHU Zrt. felé kell megfizetniük a visszaváltási díjat, amelyet végül a fogyasztók térítenek meg a termékek vásárlásakor. Ez az összeg termékenként egységesen 50 forint, amit a fogyasztók visszakaphatnak, ha a kiürült és nem sérült csomagolást visszaváltják.

Az újrahasználható csomagolások esetén a gyártók közvetlenül a forgalmazóknak vagy fogyasztóknak fizetik vissza a visszaváltási díjat. A rendszer lényege, hogy elősegítse a környezetbarát gyakorlatokat és csökkentse a hulladék mennyiségét.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra