PROAB News

július 17. -

EUR 390,90

USD 357,25

Adómentes a budapesti tömegközlekedésben használt vármegye- és országbérlet

2024. március 1-jétől a budapesti tömegközlekedésben is elfogadják a vármegye- és országbérleteket. A NAV honlapján közzétett tájékoztató alapján a munkába járáshoz használt bérletek továbbra is adómentesek, függetlenül attól, hogy a bérlet budapesti helyi közlekedésre is jogosít.

Adómentesség feltételei

Az adómentesség továbbra is a munkába járásról szóló kormányrendeletben foglalt feltételekhez kötött. Ezek a következők:

  • A munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye és a munkavégzés helye közigazgatási határon kívül esik.
  • A munkavállaló a munkavégzés helyét sem helyi, sem helyközi közösségi közlekedéssel nem tudja elérni, vagy csak olyan helyi közlekedési eszközzel tudja elérni, amelynek útvonalát kifejezetten a munkáltató elérhetőségének biztosítása miatt létesítették vagy módosították.

Előnyök a munkavállalók és munkáltatók számára

A vármegye- és országbérletek adómentes használata jelentős előnyökkel jár mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. A munkavállalók számára ez azt jelenti, hogy nem kell adót fizetniük a bérlet után, így kevesebbet kell költeniük a munkába járásra. A munkáltatók számára pedig az adómentesség azt jelenti, hogy nem kell adót és járulékot fizetniük a munkavállalóknak juttatott bérlet után.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra