PROAB News

június 21. -

EUR 396,43

USD 369,91

Júliustól már lehetőség van a bolti készpénzfelvételre

Július 1-jétől lehetőség lesz készpénzfelvételre a vásárlás helyén, így a vásárlók havonta legfeljebb kétszer vehetnek fel készpénzt összesen 40 000 forint erejéig.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében ismertette: az ilyen készpénzfelvétel után a vásárlók bankja nem számíthat fel semmilyen díjat és költséget. Ez a cash-back szolgáltatást nyújtó kereskedőknél és szolgáltatóknál lesz elérhető, ehhez az érintett kereskedőknek és szolgáltatóknak a POS terminált üzemeltető szolgáltatóval szükséges felvenniük a kapcsolatot.

A kormány szerint a cash-back szolgáltatás révén így a kereskedőknek és szolgáltatóknak megfog nőni a forgalmuk és a vevőkörük. Továbbá olyan vidéki városoknak, faluknak nyújthat segítséget, ahol kevesebb a bank és a készpénzfelvételi lehetőség.

A készpénz-visszafizetési szolgáltatás kiegészíti a jelenleg érvényben lévő ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, és a kormány döntése végső soron az ingyenes készpénzfelvétel összegét 150 000 forintról 190 000 forintra növeli.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra