PROAB News

június 16. -

EUR 397,66

USD 371,92

Egészségügyi jogviszony egyszerű ellenőrzése az EgészségAblak alkalmazásban

Az EgészségAblak mobilalkalmazás frissítése jelentős újdonságot hoz a társadalombiztosítási jogviszony ellenőrzésében, amelyről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő adott hírt. A bevezetett „tb-lámpa” menüpont a felhasználók számára lehetőséget biztosít arra, hogy naprakészen ellenőrizzék tajszámuk érvényességét és egészségbiztosítási jogviszonyuk státuszát.

Ez a fejlesztés új szintre emeli a felhasználói élményt és biztonságot. A menüpontban több színkategória segíti a státusz könnyebb értelmezését. A zöld jelzés érvényes tajszámot és rendezett jogviszonyt jelent, míg a piros a tajszám érvényességét, de a jogviszony rendezetlenségét mutatja. Különleges esetekben, például külföldi biztosítás esetén, a kék lámpa jelenik meg, a barna az érvénytelen tajszámot, a sárga pedig korlátozott egészségügyi ellátást jelzi.

A kormányszóvivő hangsúlyozta ennek a funkciónak a jelentőségét, hiszen így mindenki megbizonyosodhat arról, hogy munkáltatója rendesen befizeti-e a járulékot. Ezen túlmenően, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte az alkalmazás további funkcióit is, amelyek magukban foglalják az egészségügyi dokumentumok elérését, a felírt és kiadott receptek megtekintését, háziorvos adatait, a koronavírus-oltási igazolványt, és a közvetlen kapcsolatot az EgészségVonallal.

A családtagok egészségügyi adatainak hozzáférése meghatalmazás esetén, valamint az elektronikus rendszerbe felvezetett járóbeteg-szakrendelői időpontok megtekintése és lemondása is lehetővé vált. A tervek szerint még ebben az évben az időpontfoglalás is elérhetővé válik az applikáción keresztül.

Az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy már több mint 2,6 millióan töltötték le, és az elmúlt harminc napban 250 ezren jelentkeztek be, 1,7 millió egészségügyi dokumentumot tekintve meg. Az e-recept funkciót pedig már 720 ezer felhasználó használta.

Összességében az EgészségAblak alkalmazás újításaival jelentős előrelépést jelent a társadalombiztosítási jogviszony ellenőrzésében és az egészségügyi információk elérésében, ami hozzájárul a felhasználók egészségügyi tudatosságának és biztonságának növeléséhez.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra