PROAB News

szeptember 19. -

EUR 394,70

USD 353,61

Itt az új fizetési megoldás, a qvik: Mit jelent és hogyan használhatjuk?

A digitális pénzügyi világ újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarországon: szeptember 1-jén hivatalosan is elindult a qvik, egy teljes egészében hazai fejlesztésű azonnali fizetési megoldás. A qvik nem csupán modern és gyors, hanem biztonságos is, és mind a fogyasztók, mind a kereskedők számára előnyös alternatívát kínál a hagyományos fizetési rendszerekkel szemben. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan működik a qvik, milyen előnyöket kínál, és hogyan lehet elkezdeni használni.

Mi is az a qvik?

A qvik egy új, digitális fizetési megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a vásárlók gyorsan és biztonságosan fizessenek különböző módszerekkel, mind online, mind fizikai helyszíneken. Az MNB alelnöke, Virág Barnabás szerint ez az új rendszer hozzájárul Magyarország pénzügyi szuverenitásának erősítéséhez és versenyképes alternatívát kínál a piacon.

Négyféle fizetési mód egy megoldásban

A qvik rendszerében négy különböző fizetési mód közül választhatunk, amelyek mindegyike kényelmes és egyszerű megoldást kínál:

QR-kód beolvasása

A QR-kódos fizetés már sokak számára ismerős lehet: a vásárló egy okostelefonnal beolvassa a kereskedő által megadott QR-kódot, amely automatikusan elindítja a fizetési folyamatot a banki applikációban.

NFC alapú érintés

Az NFC (Near Field Communication) technológia lehetővé teszi, hogy a vásárlók egyszerűen érintsék telefonjukat vagy más NFC-kompatibilis eszközüket a fizető terminálhoz, és a fizetés pillanatok alatt végbemegy.

Linkre kattintva mobilapplikáción belüli fizetés

Ez a módszer különösen hasznos online vásárlások során. A vásárló egy linkre kattint, amely közvetlenül a banki applikációban nyitja meg a fizetési oldalt, ahol egyszerűen jóváhagyhatja a tranzakciót.

Fizetési kérelem jóváhagyása

A qvik lehetőséget biztosít arra is, hogy a kereskedő fizetési kérelmet küldjön a vásárlónak, amelyet a vásárló egy gombnyomással jóváhagyhat a banki applikációján keresztül.

Miért előnyös a qvik a kereskedők számára?

A qvik nemcsak a vásárlók számára kínál kényelmes fizetési lehetőségeket, hanem a kereskedők számára is jelentős előnyökkel jár. Az új rendszer használata lényegesen olcsóbb, mint a hagyományos fizetési módszerek, így a kereskedők csökkenthetik költségeiket. Emellett a qvik gyorsabb tranzakciós időket biztosít, ami javítja a vásárlói élményt és növeli az ügyfél-elégedettséget.

Biztonság és adatvédelem a qvik használata során

A digitális fizetési rendszerek esetében kiemelten fontos a biztonság, és a qvik ebben is kiválóan teljesít. A fizetések banki applikációkon keresztül zajlanak, ami biztosítja, hogy a tranzakciók megfeleljenek a legmagasabb biztonsági követelményeknek. Ráadásul a qvik teljes egészében hazai fejlesztés, így a felhasználók adatai Magyarországon maradnak, tovább erősítve az adatvédelem szintjét.

Hogyan lehet elkezdni használni a qviket?

A qvik használatának megkezdéséhez a vásárlóknak mindössze egy kompatibilis banki applikációra van szükségük. A kereskedők számára pedig érdemes felvenni a kapcsolatot pénzügyi szolgáltatójukkal a qvik rendszerbe való integráció érdekében. Az MNB bízik abban, hogy az új rendszer gyorsan elterjed, és hamarosan a domináns fizetési móddá válik Magyarországon.

A qvik megjelenése új korszakot nyit a digitális fizetések világában Magyarországon. Ez a hazai fejlesztésű, innovatív rendszer nemcsak gyorsabb és biztonságosabb fizetést tesz lehetővé, hanem költséghatékony megoldást is kínál a kereskedők számára. Az új technológia gyors elterjedése és alkalmazása jelentősen hozzájárulhat a pénzügyi szektor fejlődéséhez és Magyarország gazdasági versenyképességéhez. Ha még nem próbálta ki a qviket, érdemes minél előbb megismerkedni vele, hogy élvezhesse annak előnyeit a mindennapi fizetések során.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra