PROAB News

április 18. -

EUR 393,76

USD 368,76

Online számla rendszer: szeptember 18-ától új ERROR-üzenet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatást adott az online számla rendszer új változásáról. 2023. szeptember 18. után a helytelen adatszolgáltatás már nem lesz sikeres. Az új „INVALID_LINE_OPERATION” ERROR-üzenet a változás részeként bevezetésre kerül. Az új rendszer az adatszolgáltatások egységesítését és az adattisztaság fokozását célozza.

A blokkoló ERROR-üzenet már tesztelhető 2023. február 9. óta, és a változásról az adózók és számlázóprogramok fejlesztői több forrásból tájékozódhatnak.

Az új online számla rendszer interfészspecifikációja elérhető magyar és angol nyelven a tesztrendszer felületén és a GitHubon. A NAV a bevezetés időpontját a fejlesztői visszajelzések és az adatok elemzése alapján szeptember 18-ra ütemezte.

Fontos megjegyezni, hogy az új validáció az eÁFA-rendszer megfelelő működéséhez szükséges, így a bevezetési határidő nem halasztható.

Bár a beérkező adatok azt mutatják, hogy egyre kevesebb nem elfogadható számlaadat érkezik, azonban még mindig akadnak olyan adatok, amelyek elbuknának az új validáción. A szoftverfejlesztőket arra ösztönzik, hogy a programok módosítását ne hagyják az utolsó pillanatra.

A NAV levélben is figyelmezteti azokat, akik olyan adatszolgáltatást intéztek az elmúlt hónapokban, amelyek az új validáción nem felelnek meg. Ha már megfelelően módosították a számlázóprogramjukat, nincs további teendőjük. Azonban értesítik őket, ha volt olyan adatszolgáltatásuk, ami szeptember 18. után már nem lenne elfogadható a NAV rendszerében.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra