PROAB News

július 16. -

EUR 391,40

USD 359,05

eGN rendszer frissítése: Új funkciók és javítások

Az eGN, azaz az elektronikus gazdálkodási napló rendszerének legújabb frissítése jelentős változásokat hozott a mezőgazdasági termelők és az élelmiszerláncban részt vevő szakemberek számára. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által közzétett információk alapján összegezzük a február 13-án bevezetett változtatásokat és azok jelentőségét.

Az eGN rendszer legfrissebb frissítései

A Nébih honlapján közzétett bejelentés szerint az eGN rendszer legújabb verziója több fontos módosítást és fejlesztést tartalmaz, amelyek közvetlenül érintik a rendszer felhasználóit. Az alábbiakban sorra vesszük ezeket a változásokat:

  1. Nyomtatási nézet margójának beállítása: Az Export funkció javítása révén a nyomtatási nézetben mostantól könnyebben kezelhetőek a margók, ami elősegíti a dokumentumok rendezettebb megjelenítését.
  2. VHA01 hasznosítás és földieper szántó művelése: A hasznosítási kódok megadása és ismételhetőségének korábbi hibája javításra került. Emellett a földieper, más néven szamóca, vegyes hasznosítása és önálló felvétele is lehetségessé vált.
  3. Natura 2000 és TNVK területek: A Natura 2000 és a Támogatásban nem résztvevő termőhelyek esetében könnyítést jelent, hogy az EK tábla sorszám nélkül is megadható, egyszerűsítve ezzel a termőhelyek adminisztrációját.
  4. Szerves trágya mérleg kerekítési hibája: A mérlegelési folyamatban korábban tapasztalt kerekítési hibák javítása révén pontosabbá vált a szerves trágya mennyiségének megjelenítése.
  5. Területösszesítő pontossága: A területek most már négy tizedes jegy pontossággal jelennek meg, ami részletesebb és pontosabb területi adatokat tesz lehetővé.
  6. Jogosultságok lezárása és törlése: Hibaüzenetek bevezetése előtt a jogosultságok véletlen törlése vagy lezárása megelőzhető, így növelve a rendszer biztonságát.
  7. Interfész fejlesztések: Az interfész továbbfejlesztése lehetővé teszi, hogy a gazdálkodók minden termőhelyüket és azok hasznosításait egyaránt megtekinthessék, függetlenül az első év adatától.

Összegzés

Az eGN rendszer legújabb frissítése jelentős lépést jelent a mezőgazdasági adminisztráció egyszerűsítése felé. A fejlesztések nem csak a felhasználói élményt javítják, de hozzájárulnak a mezőgazdasági adatkezelés pontosabbá és hatékonyabbá tételéhez is. A Nébih által közzétett részletes tájékoztatás és az új funkciók bevezetése fontos erőforrás a mezőgazdasági termelők és szakemberek számára, segítve őket a naprakész és pontos gazdálkodási adatok kezelésében.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra