PROAB News

június 21. -

EUR 396,43

USD 369,91

Duplájára nő a Széchenyi Kártya beruházási hiteltípusainak maximális összege

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közölte, hogy 2023. augusztus 1-jétől a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ (valamint az agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel) maximális hitelösszege megduplázódik, így 500 millió forintról 1 milliárd forintra nő. Emellett a Széchenyi Lízingkonstrukcióban igényelhető maximális összeg is duplájára, 200 millió forintról 400 millió forintra emelkedik.

A Széchenyi Kártya Program, amely a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal együtt működik, jelentős mértékben, körülbelül 1,2 százalékponttal járul hozzá a gazdasági növekedéshez, és ezen keresztül segíti a munkahelyek megőrzését. Lóga Máté, a gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Széchenyi Kártya Program jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező feltételeket kínál a hazai kis- és középvállalkozásoknak (kkv-knak), például fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamattal.

Az új Széchenyi Kártya MAX+ Program 2023 elején indult el, és a beérkezett közel 30 ezer kérelem összértéke meghaladja a 1200 milliárd forintot, ebből már 600 milliárd forintnyit tesznek ki a leszerződött ügyletek.

A legnépszerűbb termékek a Széchenyi Kártya Program MAX+ termékei közül az azonnali likviditást biztosító termékek, amelyek a hitelállomány közel háromnegyedét teszik ki. Emellett a kkv-k kedvelik a Széchenyi Lízing konstrukciót, amely az állomány közel kétötödét képviseli. A hosszabb távú finanszírozást szolgáló termékek, mint a Széchenyi Beruházási Hitel és az agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel, a befogadott állomány közel 5 százalékát teszik ki.

Az ügyletek 51 százaléka a legsérülékenyebb mikrovállalkozásokhoz jutott el, 39 százaléka a kis-, és 10 százaléka a közepes méretű vállalkozásokhoz tartozik. A Program konstrukciói nem csak Budapest és Pest megye területén népszerűek, hanem a vidéki régiókban is keresettek.

Fontos megjegyezni, hogy a Széchenyi Kártya Program már több mint két évtizede működik, és 2002 óta segíti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások aktuális finanszírozási igényeinek kielégítését. A program keretében már több mint 600 ezer ügyletet fogadtak be, és a szerződött ügyletek száma meghaladja a 460 ezret.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra