PROAB News

május 15. -

EUR 386,64

USD 358,53

2024-től Változások a Babaváró Hiteleknél: Új Korhatárok és Feltételek

A Babaváró hitelek feltételei 2024-től komoly változáson mennek keresztül. A legfontosabb módosítás, hogy a feleség nem lehet 30 évesnél idősebb az igénylés időpontjában, kivéve, ha már úton van a baba. Ebben az esetben a korhatár 41 év marad. A változások miatt sok párnak kell újragondolnia terveit, mivel az MNB adatai alapján a Babaváró hitelek 60%-ánál a nők életkora meghaladta a 30 évet.

Mik a legfontosabb változások?

  • A maximális hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra emelkedik.
  • A feleség korhatára 30 évre csökken, kivéve, ha már úton van a baba.
  • A 3 éves folyamatos tb-jogviszony megléte továbbra is kulcsfontosságú.
  • A bankok eltérő feltételeket támasztanak, így érdemes több banknál is tájékozódni.

A változások célja, hogy a Babaváró hitelek hosszú távon is fenntarthatóak maradjanak, és a fiatal párok számára valóban segítséget nyújtsanak. Azonban fontos, hogy a párok tisztában legyenek az új feltételekkel, és időben tervezzék meg a jövőjüket.

A Bankmonitor szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a jogosultsági feltételek teljesítése mellett a bankok hitelbírálati eljárásán is át kell esni. Ezen kívül a bankok eltérő feltételeket támasztanak, így érdemes több banknál is tájékozódni.

Összességében a Babaváró hitelek változásai új kihívások elé állítják a fiatal párokat, de megfelelő tervezéssel és tájékozódással továbbra is kihasználhatják ezt a kiváló lehetőséget.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra