PROAB News

június 16. -

EUR 397,66

USD 371,92

A SZÉP-kártya-juttatás új kedvezményei: Mindent, amit tudni kell

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss közleményében összefoglalta a SZÉP-kártya-juttatás legújabb kedvező változásait. Ezek a változások 2023. augusztus 1. és december 31. között lesznek érvényesek, és számos munkavállaló számára hoznak előnyöket.

Főbb pontok a változásokról:

  1. Egyszeri támogatás: A munkáltatók egyszeri alkalommal, legfeljebb 200 ezer forint támogatást adhatnak béren kívüli juttatásként a munkavállalók SZÉP-kártyájára az évi 450 ezer forint rekreációs kereten felül.
  2. Több munkáltató esetén: Ha a munkavállalónak az adott időszakban több munkáltatója van, a 200 ezer forint támogatást minden munkáltatótól megkaphatja.
  3. Munkaviszony időtartama: Ha a munkavállaló munkaviszonya nem áll fenn a teljes adóévben, a 200 ezer forint összegű juttatást nem kell a munkában töltött napokkal arányosítani. Ha új munkaviszonyt létesít, az új munkáltató is adhatja ezt a pluszjuttatást.
  4. Részletfizetés: A munkáltató a 200 ezer forint támogatást több részletben is utalhatja a munkavállaló SZÉP-kártyájára.
  5. Hideg élelmiszer vásárlása: A SZÉP-kártyán levő teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható.
  6. Adókötelezettség: Ha a magánszemély az elvégzett munka ellenértékeként kapja a SZÉP-kártya-támogatást (pl. bér helyett), a béren kívüli juttatásra vonatkozó kedvező szabályok nem alkalmazhatók, és adóköteles jövedelemnek minősül.

Ezek a változások a munkavállalók számára új lehetőségeket és előnyöket kínálnak, és érdemes kihasználniuk ezt az időszakot. A munkáltatóknak pedig érdemes tájékozódniuk és megfontolniuk a támogatás nyújtását, hogy munkavállalóikat még jobban motiválhassák.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra