PROAB News

június 16. -

EUR 397,66

USD 371,92

A Magyar Kultúráért Alapítvány kiírta idei folyóirat-támogatási pályázatait

Az idei folyóirat-támogatási pályázatok a Magyar Kultúráért Alapítvány által kerültek kiírásra. A pályázatokra nyomtatott és online formában megjelenő folyóiratok kiadói pályázhatnak, és összesen 350 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A támogatás célja a magyarországi és Kárpát-medencei magyar nyelvű folyóiratkultúra stabil működésének biztosítása és a fiatal nemzedékek megszólításának elősegítése – áll a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) közleményében, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

A pályázatok célja az innovatív és értékteremtő, magyar nyelvű, magyarországi országos vagy regionális szereppel rendelkező online és/vagy nyomtatott irodalmi, művészeti, kulturális és kritikai sajtótermékek kiadásának és a kiadók működésének támogatása. Ezen felül, a tudományos és tudománynépszerűsítő folyóiratok, ismeretterjesztő folyóiratok, valamint szakmai kiadványok (szaklapok) kiadását és a kiadók tevékenységeit is támogatják. A pályázatok keretösszege a Művészeti és kulturális témájú folyóiratok működésének támogatására 200 millió forint, a Tudományos folyóiratok működésének támogatására 100 millió forint, míg a Folyóiratok működésének támogatása külhoni kiadók számára című pályázatra 50 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtási határideje az augusztus 31. A pályázati kiírások részletes információi elérhetőek a PKÜ honlapján. A pályázatokat a Kulturális Pályázatok Támogatáskezelő Rendszerén (KPTR) keresztül kell benyújtani, amelyhez regisztrált felhasználónak kell lenni. A KPTR-t a https://palyazat.kultura.hu/kptr-iam/fooldal weboldalon érhetik el a regisztrált felhasználók.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra