PROAB News

május 29. -

EUR 384,95

USD 355,22

Új lendület a lakáspiacon: CSOK Plusz támogatás és illetékmentesség a gyermeket vállalóknak

Az új CSOK Plusz támogatási rendszer hatalmas lehetőségeket nyit meg a gyermeket vállaló családok előtt Magyarországon. A támogatás keretében akár 50 millió forint kedvezményes hitel is igényelhető, amelyhez további anyagi előnyök, mint a jelentős tőkeelengedések is társulhatnak. Ezen felül, a lakásvásárlások esetében 80 millió forintig terjedő vételáraknál illetékfizetési kötelezettség alól mentesítik a vásárlókat, ami akár 3,2 millió forintos megtakarítást jelenthet.

A Bankmonitor.hu elemzése szerint a CSOK Plusz részletei, melyek 2024-től válnak elérhetővé a városokban, különösen vonzóak lehetnek a lakáspiac szereplői számára. A fix 3%-os kamatú hitel, és a tartozáselengedési lehetőség kiemelkedő előnyöket biztosít. Szentkirályi Alexandra kormányzati kommunikációs szakember egy Facebook videóban tárta fel a program további részleteit, amelyek között szerepel az illetékmentesség fenntartása is.

Az illetékmentesség jelentőségét konkrét példákon keresztül érzékelteti a Bankmonitor.hu. Egy 20 millió forintos lakásvásárlás esetében ez 800 ezer forint, 40 millió forintnál 1,6 millió forint, míg 60 millió forintnál 2,4 millió forint illetékmentességet jelent. A 80 millió forintos ingatlanvásárlásnál már 3,2 millió forintot takaríthat meg a vevő, míg 100 millió forint feletti értékű vásárlásoknál ez a kedvezmény nem érvényesül.

A CSOK Plusz részletei között szerepel, hogy a kölcsön kamata a futamidő végéig fix 3%, és hogy kizárólag olyan házaspárok igényelhetik, ahol a feleség életkora nem haladja meg a 41 évet, valamint gyermekvállalás esetén érhető el. A hitel összege a gyermekek számától függ, és 10-től 25 évig terjedő futamidővel érhető el. A további részletek várhatóan a későbbi szabályozásokból derülnek ki.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra