PROAB News

június 21. -

EUR 396,43

USD 369,91

Új digitális szolgáltatás: Elektronikus igazolás az adóazonosító jelről

Május 9-étől a NAV új, innovatív digitális szolgáltatásával elektronikusan is lekérhető az adóazonosító jelről szóló igazolás a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) keresztül. Ez a lépés jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést, mivel bárki néhány perc alatt hozzájuthat az elektronikus dokumentumhoz.

Miért van szükség az adóazonosító jel igazolására?

Az adóazonosító jelről általában akkor kérnek igazolást a NAV-tól, ha az adókártya megrongálódik vagy elveszik, illetve névváltozás esetén új kártyára van szükség. Az igazolás mint közokirat számos ügyben (például hitelfelvételnél) hatósági bizonyítványként, hatósági igazolványként helyettesítheti az új adókártyát, amíg az meg nem érkezik.

Hogyan működik az új elektronikus szolgáltatás?

Az igazolás lekérdezése az ÜPO-ba való belépést követően indítható. A saját adatok között a „Bővebb információ” gombra kattintva, az „Adóazonosító jelről szóló igazolás igénylése” menüpontban kérhető az igazolás. Az igazolás elektronikusan hitelesített PDF formátumban töltődik le eszközünkre, időbeli korlátok nélkül használható, és többször is lekérhető.

Fontos tudnivalók

Az igazolást mindenki csak saját profiljából, önmagának töltheti le. Képviselő nem kérhet ilyen igazolást, és senki nem kérhet ilyet más nevében sem. Ez biztosítja a személyes adatok védelmét és a folyamat biztonságát.

Az új digitális szolgáltatás bevezetésével a NAV célja, hogy megkönnyítse és felgyorsítsa az adóügyek intézését, lépést tartva a modern technológiai fejlődéssel.

Összefoglaló

A NAV új digitális szolgáltatása révén mostantól még egyszerűbben és gyorsabban juthatunk hozzá az adóazonosító jelről szóló igazoláshoz. Az ÜPO felületen néhány kattintással lekérhető dokumentum időbeli korlátok nélkül használható, így bármikor rendelkezésre állhat, amikor szükség van rá.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra