PROAB News

május 29. -

EUR 384,95

USD 355,22

Pályázat indul azbesztmentesítésre

Az állam támogatja az ország megtisztítását a veszélyes hulladékoktól, ezért második alkalommal hirdetnek meg országos azbesztmentesítési pályázatot. A pályázatot július 14-től lehet benyújtani, és az elektronikus úton történő beadás határideje 2023. augusztus 4-én éjfél.

Az új pályázaton elnyerhető támogatás ingatlanonként legfeljebb 400 négyzetméter azbeszthulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására vonatkozik. Az adható hulladék csak a 17 06 05  azonosító kódú azbeszttartalmú hulladék lehet, amely jellemzően tetőkön, kerítéseken, homlokzatokon, válaszfalaknál, régi gáztűzhelyeken, valamint épületek belső ivóvíz- vagy szennyvízcsöveiben és bekötővezetékeiben található.

A kormány az országos Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben fogalmazott célok megvalósítása érdekében olyan intézkedéseket hoz, amelyek csökkentik a hulladék képződését, megelőzik az illegális hulladéklerakást, és értéket teremtenek a hulladékból. A Tisztítsuk meg az országot! projekt keretében eddig több százezer tonna illegális hulladékot takarítottak fel a közterületekről, erdőkről, folyókról és a vasúti, közúti létesítmények melletti területekről. A Hulladékradar applikáció is segíti az illegális szemétlerakatok azonosítását és eltávolítását, amelyet eddig már több mint 28 ezer felhasználó töltött le.

A részletek a pályázattal kapcsolatban megtalálhatók az NHKV (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) honlapján.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra