PROAB News

május 29. -

EUR 384,95

USD 355,22

Hulladék újrafeldolgozására irányuló beruházások támogatása

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön közölte, hogy a kormány támogatja a hulladék újrafeldolgozását célzó beruházásokat Magyarországon. Az állam célja, hogy minél gyorsabban átálljanak a körforgásos gazdaságra, és olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek segítik a hulladékból az érték teremtést.

A kormány beruházási támogatással segíti azokat a hazai cégeket, amelyek a termékdíjköteles termékek hulladékát kezelik. A kérelmeket a jövő hónap közepéig lehet benyújtani. Júliustól az egész országban elindult az új hulladékgazdálkodási rendszer, és a jelenlegi termékdíjas rendszert részben kiterjesztették gyártói felelősségi rendszerre.

A gyártók mostantól a „szennyező fizet” elve alapján fizetnek díjat a termékeik hulladékkezeléséért, ami arra ösztönzi őket, hogy kevesebb hulladékot termeljenek, és több legyen az újrahasznosított termék és környezetbarát csomagolóanyag.

A vissza nem térítendő támogatás olyan hazai cégeket segít, amelyek a hulladék-újrafeldolgozást komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításával, fejlesztésével és hatékonyságnövelésével tervezik megvalósítani, és ösztönzik a másodnyersanyagok felhasználását.

A támogatást kérelmező gazdasági társaságoknak Magyarországon kell bejegyzetteknek lenniük és jogi személyiséggel kell rendelkezniük. A kérelmezőknek vállalniuk kell, hogy legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek, és az eszközöket a beruházás befejezése után legalább öt évig fenntartják és üzemeltetik.

A kérelmeket legfeljebb 300 millió forint összegű támogatásra lehet benyújtani. A támogatási igény benyújtásának határideje 2023. augusztus 14. 23:59. A felhívás és a kapcsolódó dokumentumok elérhetők az alábbi honlapon: www.wbgc.hu – áll a közleményben.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra