PROAB News

május 29. -

EUR 384,95

USD 355,22

A Revolut-számlákon elhelyezett pénzt is látja a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja a figyelmet arra, hogy információval rendelkezik a Revolut bank számláján elhelyezett vagyonról is. Emellett hangsúlyozza, hogy még külföldön vezetett számlák esetén sem vonható ki az eljárás alól, különösen akkor, ha köztartozás merül fel.

A közlemény szerint, ha valaki a felszólítás ellenére sem teljesíti önként a köztartozását, akkor számolnia kell azzal, hogy a NAV inkasszóval élhet a bankszámláján. Fontos tisztázni, hogy téves elképzelés, miszerint a külföldön vezetett számlák mentesek lennének a hatósági intézkedésektől.

A Revolut bankszámla, mely Magyarországon egyre növekvő népszerűségnek örvend, nem marad ki az adóhatóság látóköréből sem. A litván adóhatóság közvetítésével az adóhivatal információhoz jut a Revolut bankszámlán elhelyezett vagyonról is. Előfordult, hogy a NAV követelést terjesztett elő egy magyar állampolgárral szemben, akinek jelentős köztartozása volt, és ezt az összeget a Revolut bankszámlájáról vonták le a litván adóhatóság közreműködésével. A behajtott összeg nagy része visszakerült a magyar költségvetésbe.

Fontos kiemelni, hogy az adóvégrehajtás terén határok nem korlátozzák. Az nemzetközi egyezmények és az uniós direktíva alapján az adózók pénzügyi számláiról származó információ automatikusan eljut a NAV-hoz. Ezeket az adatokat az adóhivatal végrehajtási célokra felhasználhatja.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra