PROAB News

október 18. -

EUR 401,66

USD 370,13

Őstermelők: Hogyan hozhatod létre hatósági bizonyítványodat online?

Az őstermelők számára a papírmunka és a különböző igazolások beszerzése eddig időigényes folyamat volt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonban új fejlesztésével forradalmasította ezt a folyamatot. Mostantól az őstermelők saját maguk is egyszerűen létrehozhatják hatósági bizonyítványukat az e-ŐCSI rendszerben. Az új, digitális megoldás gyorsabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi az adminisztrációt.

Az őstermelők számára a papírmunka és a különböző igazolások beszerzése eddig időigényes folyamat volt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonban új fejlesztésével forradalmasította ezt a folyamatot. Mostantól az őstermelők saját maguk is egyszerűen létrehozhatják hatósági bizonyítványukat az e-ŐCSI rendszerben. Az új, digitális megoldás gyorsabbá, kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi az adminisztrációt.

Miért fontos a hatósági bizonyítvány az őstermelők számára? 

Az őstermelői tevékenységet igazoló hatósági bizonyítvány elengedhetetlen azok számára, akik különböző agrár- és vidékfejlesztési pályázatokon szeretnének részt venni, vagy akik más intézmények felé kell, hogy igazolják tevékenységüket. Eddig a papíralapú bizonyítványokat külön kellett beszerezni, ami sok időt és energiát emésztett fel. A Nébih új fejlesztésével azonban mostantól néhány kattintással előállítható az igazolás online, amely teljes mértékben egyenértékű a hagyományos, papíralapú változattal.

Mikor van szükség a hatósági bizonyítványra?

  • Agrár- és vidékfejlesztési pályázatoknál: A különböző támogatásokhoz elengedhetetlen a tevékenység igazolása.
  • Egyéb hivatalos ügyintézés során: Például ha banki hiteleket, támogatásokat igényelsz, vagy adózási célokra van szükség rá.

Hogyan hozhatod létre saját hatósági bizonyítványodat az e-ŐCSI rendszerben?

Az online hatósági bizonyítvány létrehozása rendkívül egyszerű és gyors folyamat. Az alábbi lépésekkel te is könnyedén előállíthatod saját igazolásodat:

  • Lépj be a Nébih ügyfélportáljára: A https://portal.nebih.gov.hu címen található ügyfélportálon keresztül jelentkezz be a felhasználói fiókodba.
  • Válaszd ki az e-ŐCSI funkciót: A belépést követően válaszd ki az e-ŐCSI (elektronikus őstermelői nyilvántartás) rendszer felületét.
  • Kérd a hatósági bizonyítványt: A rendszerben keresd meg a hatósági bizonyítvány igénylésére vonatkozó lehetőséget.
  • Add meg az információkat: Néhány alapadat megadását követően a rendszer automatikusan generálja a hatósági bizonyítványt.
  • Töltsd le és használd: A minősített digitális aláírással ellátott dokumentum bármikor letölthető és újra generálható, így nem kell attól tartanod, hogy elveszíted.

Mennyire megbízható az elektronikus igazolás?

A Nébih által fejlesztett elektronikus igazolás teljes mértékben egyenértékű a papíralapú változattal. Az igazolás minősített digitális aláírással van ellátva, ami garantálja annak hitelességét és jogi érvényességét. Ez azt jelenti, hogy az elektronikus formában kiállított dokumentumot ugyanolyan bizalommal fogadják el a hivatalos szervek és intézmények, mint a hagyományos igazolást.

Miért előnyös az e-ŐCSI használata?

Az e-ŐCSI rendszer számos előnnyel jár az őstermelők számára. Az alábbiakban összegyűjtöttük, miért érdemes ezt az online megoldást választani:

  • Időmegtakarítás: Nem kell többé sorban állni vagy postai úton várni az igazolás megérkezésére. A dokumentum percek alatt rendelkezésedre áll.
  • Könnyű hozzáférés: Az elektronikus rendszer lehetővé teszi, hogy bármikor letöltsd a korábban létrehozott igazolásokat, vagy szükség esetén újra generáld őket.
  • Költséghatékony megoldás: Az online rendszer használata csökkenti a papíralapú igazolások előállításának költségeit, és kíméli a környezetet is.
  • Rugalmasság: Bárhol és bármikor elérheted a rendszerhez való hozzáférést, így nem vagy helyhez vagy időhöz kötve.

Kérdések és segítségnyújtás

Ha kérdéseid merülnének fel az e-ŐCSI használatával vagy a hatósági bizonyítvány kiállításával kapcsolatban, a Nébih ügyfélszolgálata a mgei@nebih.gov.hu email címen vagy a 06/1-336-9013 telefonszámon érhető el. Az ügyfélszolgálat készséggel segít az esetleges problémák megoldásában, valamint további információkkal szolgál a rendszer használatáról.

Az e-ŐCSI rendszer bevezetése jelentős könnyebbséget jelent az őstermelők számára. A hatósági bizonyítványok gyors és egyszerű létrehozása lehetővé teszi a zökkenőmentes ügyintézést és a hatékonyabb adminisztrációt. Ha őstermelő vagy, érdemes kihasználni az online rendszer előnyeit, hiszen nemcsak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem a hivatalos ügyek intézése is sokkal egyszerűbbé válik.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra