PROAB News

július 17. -

EUR 390,90

USD 357,25

Támogatásra pályázhatnak a falusi civil szervezetek

A Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa bejelentette a Magyar Falu Program keretében, hogy egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek. A pályázatokat augusztus 1-től augusztus 31-ig lehet benyújtani. Az igényelhető támogatások közé tartozik az ingatlanvásárlás vagy meglévő ingatlanok korszerűsítése, valamint a gépjárműbeszerzés, amelyekre legfeljebb hét millió forintot lehet igényelni. Emellett eszközök vásárlására, valamint rendezvények és programok támogatására maximum két millió forintot lehet igényelni.

A pályázati kiírásban lényeges tartalmi módosítás nincs az előző évekhez képest. Fontos megjegyezni, hogy azok a szervezetek, akik korábban már nyertek támogatást ingatlan- vagy gépjárművásárlásra, nem pályázhatnak újra erre a tevékenységre.

A Falusi Civil Alap pályázatot először 2020-ban hirdették meg, és azóta már közel kétezer településen több mint hatezer nyertest támogattak, összesen mintegy húszmilliárd forint értékben.

A falusi civil szervezetek fontos szerepet játszanak a hagyományok őrzésében, értékek megőrzésében és átadásában, valamint közösségek létrehozásában és a közösségi élet megerősítésében. Általában olyan fontos tematikus tevékenységeket végző szervezetek pályáznak, mint például polgárőr, önkéntes tűzoltó, faluszépítő vagy karitatív egyesületek.

A kormánybiztos reményei szerint lehetőség lesz idén is megemelni a pályázat keretösszegét. További információkat a pályázattal kapcsolatban a kormany.hu, magyarfaluprogram.hu és bgazrt.hu oldalakon találhatnak az érdeklődők.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra