PROAB News

április 18. -

EUR 393,76

USD 368,76

Óriási kedvezmények a diákhitelt kínáló bankoknál

A felsőoktatásba most felvett diákok számára új rendszerben érhető el a Diákhitel1, amelynek kapcsán több pénzintézet versenyez az ügyfelekért. A Diákhitel Központ kiválasztott négy bankot – Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank, OTP Bank -, akik vállalták, hogy egységes feltételek mellett vezetik a Diákhitel Számlákat.

Az új Diákhitel Számla lehetősége nem csak az újonnan felvett diákoknak jár, hanem a régi diákhitelesek is kérhetik azt, mégpedig akár diákhitel szerződés nélkül is. Azonban a korábbi diákhitelesek számára, akik már a törlesztési szakaszban vannak, a kedvezményekkel járó számla nem nyitható meg.

A Diákhitel Számla megnyitásához a diakhiteldirekt.hu online felületen lehet regisztrálni, majd ott választható ki a kívánt bank is. Miután a hallgató megkötötte a hitelszerződést, a kiválasztott bank felveszi vele a kapcsolatot a számla nyitásával kapcsolatos részletekkel.

A bankok a Diákhitel Számla keretében számos kedvezményt kínálnak az ügyfeleknek, beleértve:

– ingyenes számlavezetést,

– éves bankkártya díjmentességet,

– ingyenes internetbank, mobilapplikáció és telefonbank használatot (személyes megjelenés nélküli ügyintézés),

– ingyenes elektronikus átutalásokat,

– és a folyószámla megszüntetését.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján évente 8-10 ezer hallgató igényel diákhitelt, míg a szabadfelhasználású Diákhitel1 konstrukcióban a tanulás melletti jövedelmet biztosító 108 ezren éltek az elmúlt évben.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra