PROAB News

június 16. -

EUR 397,66

USD 371,92

Küldi a NAV az adószámla-értesítőket

Június közepétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal továbbra is küldi a gazdálkodóknak az adószámlaegyenlegekről szóló értesítéseket. Az értesítéseket csak azok kapják meg, akiknek egy adónemen legalább 5 000 Ft hátralékuk vagy legalább 1 000 Ft túlfizetésük van.

A legtöbben elektronikus úton kapják meg az értesítést, míg azok, akik nem kötelezettek a cégkapura azok postai úton kapják meg. Akik az elmaradásukat nem vagy esetleg késve fizették meg, illetve 5 000 Ft-os pótlékot szabtak ki rájuk, azok erről is kapnak tájékoztatást.

Az adószámla aktuális állapota bármikor ellenőrizhető a NAV elektronikus ügyintézési felületén, a NAV ügyfélkapuján (ÜPO) vagy a NAV-Mobil alkalmazás adószámla funkcióján keresztül is.

Az adószámla-adatok értelmezésében és az egyes teendőkben a NAV honlapján elérhető Adószámla információs oldalon található további segítség. A tavalyi évre felszámított pótlék az értesítés megérkezése után az ügyfélportálon a Pótléklevezetés menüpontban lekérdezhető.

A tartozást elsősorban átutalással vagy a túlfizetés átvezetésével rendezhetik, de egyes esetekben bankkártyával is megfizethetik.


Ez is érdekelhet

További hírek

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz konzultációra

Jelentkezem konzultációra